Финално: Тол системата се отлага за 27 март

Сподели новината:
Финално: Тол системата се отлага за 27 март
България

Въвеждането на тол системата се отлага за 27 март. Решението беше взето след среща между премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, зам.-регионалния министър и превозвачите в сряда вечерта.

Преди това превозваческите фирми се заканиха да спрат работа от 1 март, ако тол системата стартира. От АПИ пък обещаха да докладват да недоволството им на премиера и да вземат решение.

До новия краен срок превозвачите трябва да се сдобият с GPS устройства, които да измерват изминатите километри и съответно да се платят.

От бранша подчертаха, че не са против самата тол система.

Премиерът Борисов поясни, че до края на деня от обхвата на тол системата ще бъдат извадени 115 км пътища на територията на Столичната община и Община Варна.

„С другите 12 общини след днешното решение се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхвата“, поясни премиерът.

„Що се касае до тол системата, да в България се въвеждат трудно нещата. Не си спомням нито една реформа на БСП за 100 години управление. Ако е било лесно, вие да сте въвели тол системата“, коментира Борисов.

„Едно е да строиш двулентови пътища, лесно може да видите днес това, което е останало на магистрала „Люлин“. И да видите 12-лентовите пътища, които са построени. И в момента „Хемус“ се строи усилено“, „Европа се строи усилено, ремонтират се другите. „Струма“ се строи усилено“, заяви още министър-председателят.

Той заяви, че много му се иска в България всичко да стане от първия път.

„Не си спомням нещо да е ставало от първия път по никое време в моя съзнателен живот. Не виждам нищо лошо и след снощната среща и голямата част от превозвачите, даже съм си запазил sms-те и са ми се обадили да ми благодарят и считат, че в рамките на този период със съвместните усилия ще го свършим“, заяви още Бойко Борисов.

Ad