Горан Благоев един от главните учредители на партията на Цветан Цветанов

Сподели новината:
Републиканци за България
Общество

Известният тв водещ в предаванията по БНТ „Вяра и общество“ и „История.бг“ Горан Благоев стана един от главните учредители на партията на Цветан Цветанов. Днес Инициативният комитет на „Републиканци за България“ се събра в НДК. Едно от основните действащи лица бе Горан Благоев, който изчете Учредителната декларация на бъдещата политическа формация, която бе одобрена единодушно. Учредителното събрание ще се състои идната неделя – 27 септември.

Благоев е един участниците в протестите срещу правителството „Борисов 3“ и срещу главния прокурор Иван Гешев, които продължават вече над 70 дни. Той се изявява като говорител и на протестната трибунка на „Основното трио“ при триъгълника на властта.

Друго основно действащо лице днес бе младият юрист Виктор Серафимов. Той бе модератор на събитието и бе избран за председателстващ събранието. Адв. Серафимов ще ръководи процедурата по учредяването на „Републиканци за България“. Справка показва, че той е в Управителния съвет на БНТ.

Доскорошният депутат от ГЕРБ Джема Грозданова също присъства на събитието.

Основна линия на новата партия ще е отстояване на евроатлантическата посока на развитие на държавата, стана ясно от речта на лидера Цветан Цветанов.

Ad