Хванаха 40 - годишен от Сливен да шофира след употреба на аркотици

Сподели новината:
14.jpg
Сливен

40-годишен водач на лек автомобил ”Тойота РАВ 4”, жител на община Сливен, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 14 май при ежедневния контрол по пътна безопасност. Автомобилът е спрян на бул. „Банско шосе” в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. Издаден му е талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 112 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 21 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 7 протокола за предупреждение.

 Няма положителни резултати от направените 111 проби за употреба на алкохол, една положителна проба за наркотици от направени 2 проби.

 Регистрирано е 1 леко ПТП с причинени материални щети, без пострадали на територията на община Сливен.

Ad