Интервю с треньора на Волейболен клуб - Сливен Живко Желязков: Аз съм и чистач, и охранител, и поддръжка…

Сподели новината:
ВК-Сливен
Спорт

- Разкажете малко повече за себе си и началото на вашата кариера.

- Занимавам се с волейбол от 1993 г. Започнах с треньорството през 2000 г., а през 2003 г. създадохме „ВК Сливен“ , който в момента се оказва най-старият клуб в Сливен, след умишления фалит на „СКВ Панайот Пондалов“. Началото бе…странно. Ожених се и придобих сила да създам клуба.

- Някога имало ли е единомислие в клуба на Желязков?

- В един клуб с отбори няма как да има винаги единомислие. Добрият треньор ясно поставя границите, но и изслушва състезателите си. Аз се старая да покажа, че всеки един е ценен за мен и отбора си. Крайната цел е нашето единомислие.

- Бихме се радвали да запознаем читателите отблизо с „Волейболен клуб Сливен“…

- Аз не съм само треньор в клуба, но за жалост и негов президент, както и чистач, охранител, поддръжка…уан мен шоу както се казва. Надявам се скоро да се промени това. Предстои ни продължаване на първенствата, които бяха прекъснати заради коронавируса. Предстои и участие на Скаут лига, която е феномен и няма аналог в целия свят.

- Как се отрази извънредното положение на отбора?

- Зле. При нас в спорта всяка тренировка е важна. Ние пропуснахме доста. Ще се опитаме да наваксаме, но е неприятно наистина.

- Какво бихте посъветвали нашите читатели да правят по време на подобна ситуация?

- На първо място се хранете правилно. Не прекалявайте, не се подлагайте на диети. Просто се хранете правилно. Можете да работите вкъщи лесно за вашето здраве по няколко начина:

– гимнастика, правете хубаво разтягане с гимнастически упражнения

-въженце, скачайте на въженце 2 пъти дневно

-клекове и подскоци

-леки бегови упражнения в двора

Дори на младите няма да им се налага да пестят сладките изкушения (смее се).

Ad