Изключително представяне на Симфоничен оркестър - Сливен на най-престижната българска сцена - зала "България" в София

Сподели новината:
4.html
Сливен

В събота 27 май, Симфоничен Оркестър Сливен представи своя празничен концерт по случай 90-тия си юбилей, на сцената на голямата зала “България” в София. 
Сред гостите бяха водещите музикални журналисти в страната, културни деятели, музиканти, дипломати, членове на Сливенската културно-просветна дружба “Д-р Иван Селимински” и любители на симфоничното изкуство. 
Диригентът Владимир Кираджиев умело извая красив и завладяващ звук, а всеки един от музикантите на сцената отдаде цялата си енергия за постигането на перфектна музикална симбиоза. Брилянтните и силно емоционални изпълнения на тенорите - лауреати от конкурса “Гласът на Камен”, Иля Сквирский, Кудайберген Абилдин и Анле Гоу, очароваха всеки един от присъстващите в залата. 
Една от водещите на престижното предаване за класическа музика по БНР, Allegro vivace - Татяна Иванова, написа в социалните мрежи: “Браво! За първи път слушам този оркестър на живо и съм много впечатлена от нивото и културата му на звукоизвличане. Поздравления за постигнатото от всички, за гост-диригента Владимир Кираджиев, както и за ръководството на състава!”
 
Георги Митов - Геми от Classic FM радио поздрави музикантите с думите: “Бяхте превъзходни! Харесах звука ви и добре конструираната програма. Личеше си подготовката на оркестъра, и че дадоха възможно най-много от себе си, за което изпращам поздрави!”
 
Д-р Ева Жечева написа в групата на Сливенската културно-просветна дружба: "Невероятен концерт, музиканти на световно ниво, тенори, които вдигнаха многократно публиката на крака, вдъхновен диригент и брилятна програма", това  са само част от отзивите на Сливенската общност и гостите на Галаконцерта на Симфоничен Оркестър Сливен, който буквално изпълни зала “България” с красива музика и радост!”
Това изключително достойно представяне, ще остане със златни букви в историята на Общински културен институт - Симфоничен Оркестър Сливен. 
Честит 90ти юбилей, скъпи симфоници!

Ad