Изтеглят близо 4000 пикапа "Сайбъртрък", педалът на газта засядал (видео)

Сподели новината:
41.jpg
Любопитно

Американската автомобилостроителна комапния "Тесла" (Tesla) изтегля 3878 от своите електрически пикапи "2024 Сайбъртрък" (2024 Cybertruck) заради технически проблем, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

"Тесла" е установила, че педалът за ускоряване на част от електрическите й пикапи може да "заседне", когато бъде натиснат от шофьора на превозното средство и то да започне да се ускорява неконтролируемо. Това може да увеличи риска от катастрофи.

В документи, депозирани от "Тесла" в Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA), се посочва, че "е възможно тампонът на педала за ускоряване да се размести и да бъде захванат от вътрешната облицовка".

Дефектните механизми на педалите за ускоряване на пикапите, които се изтеглят, ще бъдат сменени или ремонтирани, като "Тесла" няма да се изисква от собствениците им да плащат, посочва АП.

До този момент американската автомобилостроителна компания, управлявана от милиардера Илон Мъск, "няма информация за катастрофи, наранявания или смъртни случаи, свързани с проблема".

На новите пикапи "Сайбъртрък" вече се монтират нови механизми, се посочва в съобщение на Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ.

Ad