Изворна вода "Михалково" подходяща и за бебета и деца

Сподели новината:
Изворна вода 'Михалково'
Общество

Тиха, натурална и свежа изворна вода „Михалково“ извира на 1800 м надморска височина в подножието на връх „Модър“ в Родопите. Тя е от групата на нискоминерализираните води с pH – 7.4. Съдържащите се минерални вещества са в добро съотношение - балансирано количество калций и магнезий и ниски нива на натрий, хлорид и сулфат, което я прави с изключителни вкусови качества.

Водата няма микробиологични замърсители, не се обработва, а само се филтрира, поради което е подходяща за ежедневна употреба от всички възрастови групи без изключение, включително за бебета и деца. Транспортира се в заводa за бутилиране чрез твърда водопроводна връзка, като целият процес на доставка на изворната вода от източника до крайния потребител се контролира и отговаря на изискванията за безопасност на продукта в ЕС.

Изворна вода „Михалково“ се предлага в различни разфасовки – стъкло от 0.3 л, в PET опаковки от 0.5 л, 1.0л, 1.5 л, 3.5 л, 8 л и в екологична картонена опаковка Bag-in-box от 10 и 15 литра. Системата за опаковане на вода в Bag-in-box на Scholle се базира на гъвкав плик, който е в твърд външен контейнер - кутия. Пликът предпазва естествените свойства на водата с бариера за мирис и газ. Към него е прикрепен клапан, който осигурява изключително лесно и удобно наливане на водата от Bag-in-box опаковките. След като съдържанието е консумирано, пликът се свива в кутията и в него не влиза въздух. По този начин водата остава свежа и без миризма от външни елементи.

За Михалково:

Компания „Михалково” е един от най-старите производители на бутилирана минерална вода в България. Добиването и бутилирането на естествено газирана вода „Михалково“ в село Михалково започва през 1956 г., а през 2008 г. компанията пуска на пазара и изворна вода „Михалково“. През 2019 г. започна дистрибуция на натуралните сокове и нектари LIFE, произведени от подбрани плодове, богати на естествени вкусове, без добавени консерванти и изкуствени оцветители.

Ad