Корнелия Нинова: Внасяме вот на недоверие, елате на протест пред парламента

Сподели новината:
Корнелия Нинова
Общество

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че парламентарната група внася в сряда вот на недоверие срещу правителството. Тя прикани в деня на дебатите гражданите да дойдат на протест пред парламента и да подкрепят социалистите мирно и без ексцесии. В извънредно обръщение днес в централата на партията на "Позитано" 20 Нинова заяви, че десетките хиляди протестиращи не са платени провокатори, а са почтени граждани, които искат справедливост.

Членовете и симпатизанти на БСП да продължават да организират и подкрепят протестите. Този призив отправи още соцлидерката. Този модел на управление може да бъде свален по два начина - с натиска на протестите и с вот на недоверие. Ще успеем заедно, ако ги съчетаем в едно.

ГЕРБ счупиха държавата, категорична бе Нинова. Протестите не са само в подкрепа на президента, причините са по-дълбоки - пагубното и олигархично управление на ГЕРБ във всички сфери на обществения живот, допълни още лидерът на БСП. На този модел на управление трябва да се сложи край, заяви емоционално Нинова.

Според нея ремиерът Бойко Борисов и вицепремиерите направили неопустими внушения. "Вчера, изплашен и вцепенен от недоволството в цялата страна, премиерът направи недопустими внушения, включително и за БСП. Първо - десетките хиляди протестиращи българи, които са на различна възраст, с различни професии и политически убеждения, не са платени провокатори, а почтени хора, които искат справедливост. Второ - Борисов 10 години управлява със страх и репресии. Вчера внуши, че ще запалят сградата на бившия партиен дом, че БСП ще счупи държавата. Няма да търпим това. Това е недопустимо", отсече Нинова.

Държавата е счупена от ГЕРБ, те погазиха Конституциите, обезсилиха институциите, протестите не са само в защита на президента", заяви Корнелия Нинова и добави: "Истинските причини са пагубното и корумпрано управление на ГЕРБ. Призовавам нашите симпатизанти да се вкючват във всички протести. Ще успеем заедно."

Още вчера соцлидерката заяви, че червените местят събора от Бузлуджа пред Министерския съвет.

Ad