Магдалена Кисьова и Софи Тенева от Сливен сред 10-те най-силни кандидатури за годишните награди на Фондация „Енчо Керязов”

Сподели новината:
Магдалена Кисьова
Спорт

Комисията за излъчване на номинациите в категория ”Спорт” определи 10 най-силни кандидатури, които продължават към финала.

На 24 май Фондация Енчо Керязов официално ще обяви имената на номинираните в трите категории на Годишните награди на 2022 г.

Церемонията за връчване на наградите е на 1 юни в Античен театър Пловдив, в началото на големия спектакъл “Нощ на звездите”, който се организира под патронажа на кмета на Община Пловдив, г-н Здравко Димитров и с основното медийно партньорство на bTV.

В категория “Спорт”, след етапа на селекция на кандидатурите, напред продължиха 63-ма претенденти за номинация, като всеки от тях има високи постижения през 2021 г. Членовете на комисията имаха трудната задача да излъчат групата на 10-те най-силни кандидати за номиниране, като оценят изключително прецизно всеки спортист. При толкова голяма конкуренция в категорията се очертава труден избор на призовата тройка.

Класацията Топ 10 в категория “Спорт” преди финалния етап е:

1. Александра Георгиева на 18 години, ученичка в Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова" гр. София.

2. Валентин Вълев на 13 години, тренира карате в Спортен клуб "Цанев клон Бургаска област" гр. Бургас.

3. Георги Стоянов на 13 години и Владимир Коточев на 16 години, мъжка двойка акробати от КСА Бургас.

4. Дани Цанков на 12 години, ученик в Спортно училище "Олимпиец" Перник.

5.Живко Иванов на 16 години, ученик в ПГ "Св. Климент Охридски" гр. Елхово.

6. Йосиф Миладинов на 18 години, ученик в Спортно училище "Васил Левски" гр. Пловдив.

7. Магдалена Кисьова на 11 години, ученичка в Спортно училище “Д. Рохов” гр. Сливен.

8. Радослав Росенов на 18 години, ученик в Спортно училище "Майор Атанас Узунов" гр.Русе.

9. Софи Тенева на 18 години, ученичка в Спортно училище “Д. Рохов” гр. Сливен.

10. Уилиам Чолов на 18 години, състезател на Спортен клуб по бокс „Боксова Академия Боби Бояджиев”.

Стивън Бориславов на 14 години, ученик 10-то Основно училище "Алеко Константинов" гр. Перник.

Магдалена Кисьова на 11 години, ученичка в Спортно училище “Д. Рохов” гр. Сливен. Състезателка на Спортен клуб по скокове на батут „Сини камъни„ с треньор Бояна Димитрова. Има 11 шампионски титли от държавни първенства и международни турнири в дисциплините Батут индивидуално, Батут синхрон и Двоен мини батут.

През 2021 г. Магдалена е включена в разширения състав на Националния отбор по скокове батут на България и през месец ноември прави своя дебют на Световното първенство в Баку, където при изключително силна конкуренция в нейната възраст печели бронзов медал в олимпийската дисциплина Батут индивидуално.

Софи Тенева на 18 години, ученичка в Спортно училище “Д. Рохов” гр. Сливен. Състезателка е на спортния клуб по борба на Станка Златева, която я тренира от самото начало.

В спорта Софи се развива изключително бързо. През 2021 г. прибавя в актива си 2 златни медала от републиканските шампионати в България, сребърни медали от Световно първенство по борба за кадетки в Будапеща кат. до 61 кг и от Международен турнир по борба Букурещ. Класира се на 8-мо място на Световно първенство по плажна борба.

Ad