Международната федерация е насрочила търг за мача между Кубрат Пулев и Джошуа

Сподели новината:
Международната федерация е насрочила търг за мача между Кубрат Пулев и Джошуа
Спорт

Международната боксова федерация (IBF) е насрочила търг за правата за мач за световната титла между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, съобщава ESPN. На 3 март в Спрингфийлд IBF ще приеме оферти за организиране на срещата.

"Въпреки уверенията от щабовете и на двамата боксьори, че са близо до договорка, такава още няма. Затова IBF прави търг за правата за мача и за награден фонд", гласи информацията на журналиста Дан Рафаел.

Първоначално IBF даде срок на щабовете на Джошуа и Пулев да се разберат до края на януари. По-късно им беше дадена отсрочка от още две седмици. По непотвърдена информация мач ще има на 20 юни в Лондон, но лагерът на Джошуа така и не потвърди.

"Очаквам до три-четири дни да има подписан договор", каза в сряда Пулев пред Би Ти Ви.

По думите на българина шампионът Джошуа и неговият екип искат "да избягат от мача". "Еди Хърн (мениджърът на Джошуа) така, както очаквахме, иска да избяга от мач с мен и иска да играе мач с Фюри, който пак е към "Топ ранк" (агенцията, с която работи и Пулев). И това ще стане ясно. Очаквахме, че тупа топката, за да дойде този мач".

Хърн от своя страна изрази увереност, че Джошуа ще нокаутира Пулев и ще стигне до мач за абсолютната световна титла с Тайсън Фюри, който преди дни нокаутира Дионтей Уайлдър и спечели пояса на Световния боксов съвет (WBC).

Ad