Националният отбор на Украйна слага българския флаг на екипите си

Сподели новината:
Националният отбор на Украйна слага българския флаг на екипите си
Спорт

Футболистите от националния отбор на Украйна ще играят с българския флаг на екипите си в контролите преди баража за Мондиал 2022, съобщава "БГ войс".

Нашият флаг ще бъде редом до тези на останалите страни, които оказват подкрепа във войната. Всички заедно очертават границите на държавата. Родният трибагреник е поместен в най-горната част, отдясно е знамето на Босна и Херцеговина, а отляво – на Хърватия. „Това е нашата благодарност към чуждестранните партньори за помощта, която ни оказват срещу руските окупатори“, написаха от Украинската футболна асоциация.

С този екип футболните хора в страната се включват в инициативата на президента Володимир Зеленски. Платформата U24 беше създадена с цел набиране на средства. На екипите стои надписът „Обединени за Украйна“, а в номерата на гърба са изписани имената на украински градове и села.

„В тях живеят истински герои – от възрастни хора до малки деца“, уточниха от централата.

След изиграването на контролите всяко едно от тези селища ще получи по един екип, който да изложи в музей. Останалите екипи от ограниченото количество ще бъдат разиграни на търг и парите ще бъдат преведени в платформата U24.

Националите на Украйна ще изиграят три приятелски срещи. Първата срещу Борусия Мьонхенгладбах, следват мачове с Емполи на 17 май и Риека ден по-късно.

Шефовете се опитват да уредят спаринг и за последната седмица от месеца. На 1 юни украинците се изправят срещу Шотландия в плейоф за Световното първенство в Катар. Четири дни по-късно победителят ще играе срещу Уелс за място на Мондиала.

Ad