Оранжев код за опасно силен вятър в Сливен

Сподели новината:
4.jpg
България

Днес остава студено и ветровито. На изток ще е облачно с валежи от дъжд, които следобед ще спират. В Западна България облаците до обяд ще се разкъсат и слънцето ще успее да се покаже.

Вятърът в цялата страна ще е бурен от северозапад. Затова днес в сила е жълт, а в няколко области дори оранжев код за опасно време. Възможно е на моменти поривите да надхвърлят 100 километра в час.

Студеният вятър ще понижи температурите до почти зимни стойности. Максималните ще достигат едва от 5 до 9-10 градуса.

В планините бъдете подготвени за истинска зима. До обяд ще е облачно и студено с валежи от сняг. Едва следобед в масивите на запад валежите ще спират и облаците ще започнат да намаляват. И там ще духа студен северозападен вятър. Температурите над 1000 метра височина ще останат отрицателни.
В сряда ще остане ветровито и студено. На изток все още е възможно да превалява дъжд и сняг, на запад ще е ясно и дори слънчево. В четвъртък времето ще е спокойно,вятърът ще отслабне и ще се затопли.

В петък облаците ще се увеличат и следобед в Западна България ще превали дъжд. През почивните дни валежи ще има на повече места. В събота температурите ще достигат около 20 градуса, а в неделя ще настъпи слабо захлаждане.

Ad