Орденът на тамплиерите заведе на море 50 сирачета от Украйна, пострадали от войната

Сподели новината:
Орденът на тамплиерите заведе на море 50 сирачета от Украйна, пострадали от войната
Общество

Петдесет украинчета, сираци заради продължаващата в славянската държава война, някои от които придружавани от майките им, се възстановяват от преживения стрес в Слънчев бряг, благодарение на помощта на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България. Към момента в 4-звездния хотел „Котва” в курорта почиват 25 сирачета, 5 от които са на възраст между 2 и 3 години, останали без бащи заради военните действия в Донецка и Луганска области. Те са тук с майките си.

Гостите от Украйна са в две смени по 25, като престоят им е 14-дневен при пълен ол инклузив, безплатни водни атракциони и плаж, за което съдейства Великият Офицер от Ордена Димитър Владимиров, бивш наш посланик в Киев. Инициативата на Ордена всяка година на Южното Черноморие да се възстановяват украински сирачета датира от 2015 г. и досега са я преминали над 600 деца, нуждаещи се от помощ. За възстановяването на здравето от тежката им съдба спомага и тамплиерът брат Венелин Ташев, в чийто хотелски комплекс са отседнали групите.

Командериите „Княз Борис Първи” от София и „Свети Димитър” от Бургас посетиха украинчетата и организираха за тях малко спортно състезание, след което участниците получиха награди и много подаръци. Част от даровете изпрати Община Бургас.

Групите пристигат със съдействието на отдадената в тази кауза украинка Светлана Бахвалова, която е основала волонтерска организация, събираща средства чрез украински благотворителен фонд.

Великият Офицер Димитър Владимиров ще помогне на Светлана Бахвалова да продължи мисията си у нас чрез учредяването на благотворителен фонд на българска земя.

Ad