Осем водачи са хванати да шофират след употреба на алкохол през дните 24 - 26 януари

Сподели новината:
Пияни водачи
Сливен

Водач с алкохол 3,48 промила и други шестима с алкохол над 1,2 промила са установени от полицейски служители при операция по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен. В дните 24-26 януари са извършени проверки на водачи за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества. По установените нарушения в районните управления Сливен, Нова Загора и Твърдица са образувано общо 7 бързи производство.

На 26 януари, около 16,30 часа, е извършена проверка на 44-годишния Т.П. от село Полско Пъдарево, водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 3,48 промила. Т.П. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа.

На 26 януари, в 01.30 часа, на път в град Нова Загора е установен 33-годишният Д.С., водач на лек автомобил „Форд Торнео“, да управлява с концентрация на алкохол 1,22 промила. Задържан е за 24 часа.

На 26 януари, служители на РУ-Твърдица са установили водач с алкохол 1,37 промила. 41-годишният И.И. от град Шивачево е спрян за проверка в 01,00 часа на площад „Свобода“ в град Твърдица. Отведен е в РУ- Твърдица и е задържане за 24 часа.

На 24 януари, около 16,00 часа, е извършена проверка за употреба на алкохол на водач, причинил пътно произшествие. 70-годишният Г.Р. от Сливен се е ударил в паркиран лек автомобил на улица „Г.Данчев“ в град Сливен. От произшествието са причинени само материални щети. Пробата за употреба на алкохол на Г.Р. е положителна- 1,85 промила. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа.

33-годишният С.П. от село Чокоба е хванат да управлява лек автомобил „Фолксваген“ с концентрация на алкохол 2,03 промила. Той е спрян за проверка на 25 януари в село Чокоба. Задържан е за 24 часа.

На 26 януари, на ул.“Халката“ в град Сливен, е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 27-годишния М.Г. от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат-1,32 промила. М.Г. е задържан за 24 часа.

В 00,20 часа на 27 януари е извършена проверка на 34-годишната И.Д. от град Сливен, водач на лек автомобил „Ауди А3“. При проверката за употреба на алкохол тя е показала положителен резултат -1,61 промила. И.Д. е самокатастрофирала в района на „Новоселски мост“ в град Сливен. При произшествието няма пострадали.

Операциите по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

Ad