Още една голяма фирма се включи в кампанията на община Сливен „Заедно за теб!“

Сподели новината:
Още една голяма фирма се включи в кампанията на Община Сливен „Заедно за теб!“
Сливен

Кампанията „Заедно за теб!“ на Община Сливен продължава да набира все повече дарители. Днес в хранителната банка, създадена по инициатива на кмета Стефан Радев, се включи и „Фрукто Сливен“ АД. Фирмата дари плодови консерви и нектар на стойност 2850 лева, като ще направи още едно такова дарение след празничните дни.

„В трудни моменти хората трябва да си помагаме, затова и ние се включихме в кампанията. „Заедно за теб!“ е една прекрасна инициатива на Община Сливен, която обхваща толкова много нуждаещи се. Трябва да бъдем сплотени“, каза оперативният директор Димитър Кънев.

Десетки фирми и граждани вече помогнаха на нуждаещите се хора в Сливен, изпаднали в тежко положение в извънредната ситуация заради коронавируса. Чрез хранителната банка всеки, който има желание и възможност, може да се включи като остави пакети с продукти от първа необходимост, включващи 1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети. Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност.

Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ – всеки делничен ден от 7 до 19 часа. На телефони 0889 769757 и 0884 526640, в рамките на работния ден, гражданите и фирмите могат да заявяват желанието си да се включат в кампанията.

От началото на създаването на хранителната банка са раздадени 837 пакета.

Телефоните, на които се получават сигнали от хора, изпаднали в затруднено положение всеки делничен ден от 8 до 17 часа са: 0888 52 38 39, 0887 51 55 63 и 0878 81 30 48. Лицата, които желаят да получат хранителен пакет, трябва да са с постоянен или настоящ адрес на територията на общината и да отговарят на поне едно от следните условия:

- Лица поставени под задължителна карантина с ниски доходи или без близки, които да се грижат за тях.

- Лица, регистрирани в ТД „Бюро по труда“ Сливен след 13 март 2020 г., без право на обезщетение или загубили трудовата си заетост поради извънредното положение.

- Лица без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки или лица, които да се грижат за тях.

- Семейства, които имат доход на член от семейството по-нисък или равен на 150 лева, определен на база гарантирания минимален доход за страната за 2020 г., умножен с коефициент 2,00 / т. е. 2х75 лева/.

- Бездомни лица.

Освен на посочените телефони, заявки могат да се подават и чрез попълнено заявление-декларация по електронен път в община Сливен на адрес: rhristova@sliven.bg. Комисия разглежда подадените документи, извършва проверка за достоверността на сигналите и подготвя списъци на правоимащите лица.

Ad