От страх: Кметът на Стамболийски затвори болницата в града, за да не дойде заразен с коронавирус

Сподели новината:
От страх: Кметът на Стамболийски затвори болницата в града, за да не дойде заразен с коронавирус
България

Болницата в Стамболийски е затворена, за да не се допусне приемане на заразен с коронавирус. Пациентите се насочват към други лечебни заведения в Пловдив. Преустановява се движението на безплатния транспорт в община Стамболийски. Това са новите мерки, които разпореди кметът Георги Мараджиев.

„Направихме проверка в събота и неделя дали се спазват ограниченията за разходки и да няма струпване на хора в зелените зони и съм крайно разочарован от видяното. По парковете почти навсякъде имаше възрастни и деца по площадките. Сега вече съм убеден, че без строги мерки и глоби не може“, пусна гневен пост във фейсбук управникът. Там той написа, че тръгва със служебен бус, оборудван с озвучаване, за да призовава лично хората навън да не излизат безцелно от домовете си.

„Ако до няколко дни не видя резултат от тази моя заповед и отново има по парковете хора без гражданско съзнание, ще бъда принуден за въведа вечерен час и да сложа под карантина не само ромските махали, а и цялата община. С риск да не се харесам на много хора, ще прилагам закона с цялата му тежест, без да се съобразявам с близки, приятели, избиратели от различни етноси или партийна принадлежност“, предупреди Мараджиев.

Кметът призова бизнеса на територията на община да разясни мерките във фирмите си, като по този начин ще поемат отговорност за здравето на служителите си и на техните семейства.

Ad