Пак арести в „Басейнова дирекция”

Сподели новината:
Пак арести в „Басейнова дирекция”
България

Нова полицейска акция се провежда в момента в „Басейнова дирекция” в Пловдив. Извършени са нови арести на служители, съобщи за DarikNews директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Той допълни, че в момента в дирекцията се провежда специализирана полицейска операция под ръководстовто на Специализираната прокуратура и Антикорупционната комисия и отказа да говори повече.

Не е ясно колко души са арестувани и какви действия се извършват в дирекцията по време на специализираната операция. Очаква се днес Окръжната прокуратура в Пловдив да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на арестуваната шефка на дирекцията Цветелина Кънева, която бе арестувана по обвинение за безстопанственост.

Тя бе арестувана първо за 24 часа, а след това и за 72 часа във вторник. Според обвинението през декември 2018 година, при проверка на „Басейова дирекция“ е установено, че е извършен незаконен сондаж на територията на „Захарни заводи“ Пловдив. Издадени са две наказателни постановления по 2000 лева и парите веднага са платени.

Оттогава не са предприети никакви мерки от служителите на Басейнова дирекция за незаконното водочерпене След това обаче, не са били предприети никакви мерки от страна на служителите на Басейнова дирекция за прекратяване на незаконното водочерпане.

Установено е, че „Захарни заводи“ черпи вода от незаконен водоизточник, като по този начин ощетява държавата, тъй като не заплаща нито една стотинка за ползването на водата.

Ad