Премахнаха титлата Негово кралско височество на принц Хари от сайта на кралското семейство

Сподели новината:
3.jpg
Свят

Бъкингамският дворец тихомълком премахна титлата Негово кралско височество на принц Хари от биографията му на уебсайта на кралското семейство, съобщава BG VOICE.

Това действие е в съответствие със споразумението, сключено с Бъкингамския дворец след Мегксит.

Преди три години Дворецът съобщи, че нито Хари, нито Меган Маркъл ще имат право да използват своите титли HRH, след като са се оттеглил

Титлата HRH на Меган беше премахната от официалната й биография още преди три години след заминаването на семейството за Лос Анджелис. Тя обаче беше също беше използвана в някои раздели на уебсайта на кралското семейство, включително в цитат от реч, направена през 2019 г.  

В изявление от 18 януари 2020 г., след Мегксит, Дворецът каза:

„Херцозите Съсекс няма да използва техните титли на HRH, тъй като те вече не са работещи членове на кралското семейство."

Множество други грешки в сайта също бяха коригирани - включително тази, която предполагаше, че 38-годишният принц Хари е петгодишният принц Луи.

Текстът в страницата, която описва старшите членове от миналото и задълженията на кралското семейство, сега пише за Меган като „тя“ или „херцогинята“, вместо „Нейно кралско височество“. Подробностите за образованието, кариерата и кралските ангажименти на херцогинята на Съсекс бяха преместени от нейната страница „За“ в раздел с биография. Описаните по-рано подробности за филантропските дейности на Меган също бяха преместени в частта „Благотворителна работа“ на страницата на кралската особа. 

Останалата част от кралското семейство, включително херцогът на Съсекс, все още имат собствена биография. По това време говорител на Бъкингамския дворец каза на MailOnline: „Уебсайтът се актуализира редовно, за да отразява работата на членовете на кралското семейство.“

Във вторник херцогът на Съсекс беше забелязан да сия, докато минаваше през летище Ханеда в Токио сред тълпите от пътници, облечен в черна риза и тъмна шапка с логото на фондация Archewell, която управлява със съпругата си Меган Маркъл, но не беше с него. 

Видео, излъчено по японската телевизионна мрежа ANN News, показа Хари да пристига на терминала заедно с дългогодишния си приятел, аржентинския играч на поло Начо Фигерас. Двамата ще присъстват на мача на Хари за набиране на средства Sentebale Polo Cup в Сингапур тази събота, който според него ще помогне на млади хора, засегнати от ХИВ/СПИН.
 

и като старши кралски особи. Въпреки това Хари и Меган бяха споменавани по този начин от заглавията в някои части на уебсайта през последните три години.

Ad