Съдът в Сливен постанови година и 6 месеца затвор за разпространение на наркотици

Сподели новината:
-------
Сливен

Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което одобри внесеното от Окръжна прокуратура – Сливен споразумение за извършено престъпление държане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Обвиняемият Р. С. М. се призна за виновен за това, че на 13.07.2022 г., в гр. С., при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително по смисъла на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, коноп (канабис, марихуана), метамфетамин - престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2, предпосл., т.4, вр. чл.354а ал.1 изр.1 предл.4 от НК.

За извършеното престъпление, при условията на чл.55 ал.1 т.1 от НК, на обвиняемия Р. С. М. се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг" режим.

На основание чл. 59 ал.1 от НК се приспада времето, през което обвиняемият е бил задържан и по отношение на него е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража" от 14.07.2022 г. до привеждане в изпълнение на наложеното му наказание лишаване от свобода.

Определението на съда е окончателно.

Ad