Стилиян Петров: Исках да покажа на оцелелите, че има живот след рака

Сподели новината:
Стилиян Петров: Исках да покажа на оцелелите, че има живот след рака
Спорт

ившият български футболист Стилиян Петров съжалява, че не получил възможност да се завърне на терена след битката с левкемията. В интервю за "Мирър" той заяви, че е имал огромно желание отново да облече екипа на "Астън вила", но тогавашният мениджър на тима Роберто ди Матео не е дал шанс на българина.

"Имахме контрола и спечелихме мача. Всичко изглеждаше нормално, но тогава ме привика и ми каза, че има различни планове. Искаше да изгради свой отбор и можеше да ми предложи само място в треньорския щаб. Бях разочарован, защото дадох много, за да се опитам да завърша кариерата си като футболист на терена. Исках да покажа на другите, които са оцелели от рак, че има живот след тези битки", каза Петров.

Той допълни: "Отне ми известно време, за да го приема, но сега имам други мечти. Забавното е, че не търсех договор или пари - просто исках да приключа като футболист, дори и да играя само пет минути.

Петров, който беше диагностициран с левкемия през март 2012 г., но четири години по-късно успя да се излекува напълно, определи този момент като един най-трудните в живота му. Българинът призна, че се е насочил към треньорската професия.

"Вярвам, че човек трябва да получи шанс да покаже какво може. Кариерата ми на терена може да е приключила, но ако трябва да работя още по-усилено, за да се докажа като треньор или мениджър, ще го направя" каза още Петров.

Ad