Стрелба в училище в Белград: Седмокласник уби 8 деца и охранител

Сподели новината:
8.webp
Свят

Най-малко осем деца и един охранител са убити при стрелба в училище в Белград в сряда. Нападателят - ученик от седми клас, е задържан, съобщава Би Би Си. За атаката 14-годишното момче използвало пистолета на баща си. 

Още шестима ученици и един учител са ранени, съобщава сръбското Вътрешно министерство. Лекари от местно лечебно заведение дадоха информация за приети при тях две момчета на 13 години и едно момиче. Момчетата били в стабилно състояние, но момичето имало огнестрелна рана в главата и претърпява животоспасяваща операция.

Сигналът за стрелбата в основното училище "Владислав Рибникар" е получен към 8:40 ч. в сряда сутринта. 

Пред телевизия N1 бащата на съученичка на задържания предаде разказа на дъщеря си за случилото се. "Момчето първо е стреляло по учителя, след което започнало да произвежда изстрели хаотично. Дъщеря ми е успяла да избяга. Децата от класа казват, че стрелецът бил тих и скромен и добър ученик. Дойде в класа им наскоро", каза Милан Милошевич.

В социалните мрежи бяха разпространени кадри от извеждането на арестувания от училището.

Разследването по случая продължава.

Масовите стрелби в западната ни съседка са рядкост. Сърбия обаче е една от страните в Европа с най-много притежатели на собствени оръжия. 

Ad