Украйна нанесе масирана атака с дронове по шест региона в Русия (видео)

Сподели новината:
8.jpg
Свят

Украински дронове атакуваха шест руски региона в най-голямата координирана атака с безпилотни апарати от началото на войната, съощава Sky News, като се позовава на данните на Министерството на отбраната на Руската Федерация.

Нанесени са удари по град Псков,Орел, Брянск, Рязан, Калуга и района на Москва около руската столица, според официалните данни.

Въздушно-десантните войски на Русия останаха без голяма част от самолетите си, след като тази нощ няколко вълни от украински дронове унищожиха основната им база в гр. Псков, на близо 1000 км от Украйна. На стоянка са изгорели напълно 4 военно-транспортни самолета Ил-76 (по сведения от кмета на града, т.е. може да са и повече), складовете за гориво и навигационната кула.

Над 20 дрона са ударили летището.

Четири транспортни самолета Ил-76 са повредени, потвърди агенция ТАСС, като се позова на спасителните служби от региона. В града се намира и десантна дивизия, която е участвала в първата вълна от нападения срещу Украйна през февруари 2022 г.

Руското Министерство на отбраната потвърди за атаки с дронове в руските райони, по-специално в Рязанската и Брянската области, както и в анексирания Севастопол. Летищата в Москва Внуково и Домодедово отново бяха затворени.

Москва отговори с атака срещу Киев, в която бяха използвани безпилотни самолети и ракети.

Украинската противовъздушна отбрана успяла да унищожи всичките 28 ракети и 15 дрона, които бяха изстреляни.Отломки са причинили смъртта на двама души и ранили други двама в столицата Киев и околните райони.

Ad