Условна присъда за мъж, причинил смърт при ПТП в Новозагорско

Сподели новината:
16.jpg
Сливен

На 30.05.2023 г., Окръжен съд – Сливен постанови присъда, с която призна подсъдимия М. М. М.  за виновен за това, че на 05.01.2022 г. на път, в землището на с. Р., общ. Н. З., при управление на МПС – автобус, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на П. Г. Р., водач на влекач, ведно с полуремарке, причинил и средна телесна повреда на А. В. А., изразяваща се в “постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота” - престъпление по чл. 343 ал.4 вр. ал. З б. “б“ предл.1 вр. чл.343 ал.1 б. “в“ предл.1 вр. чл.342 ал.1 от НК.

За извършеното престъпление, съдът наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от три години, изпълнението на което на основание чл. 66 ал.1 от НК отлага за изпитателен срок от четири години, считано от влизане в сила на присъдата.

На основание чл. 343Г от НК съдът наложи на подсъдимия М. М. М. наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от пет години.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

 

Ad