В Областна администрация се проведе работна среща за новите социални услуги

Сподели новината:
В Областна администрация се проведе работна среща за новите социални услуги
Сливен

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за планиране на дейностите по изработване на новата Областна карта на социалните услуги.

Срещата бе ръководена от заместник-областния управител Антоний Андонов и в нея взеха участие директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Георги Вишнаров и експерти от Областна администрация, РДСП и общините Сливен, Котел и Твърдица.

Създаването на Областна карта на социалните услуги е част от задълженията на общините и областните администрации по новия Закон за социалните услуги. Изработването ѝ е сложен процес, свързан с набавяне на актуална статистическа информация за здравния и демографски статус на населението извършване на анализ и планиране на нуждите от социални и интегрирани здравно-социални услуги.

На срещата бе докладвана готовността на общините от област Сливен със статистическата и аналитична част от документа. Набелязани бяха срокове за представяне и обобщаване на цялостната информация, след което предстои окончателното съгласуване и изготвяне на Областната карта на социалните услуги.

Ad