Сливенският художник Красимир Карабаджаков с изложба в Национална Художествена Галерия

Сподели новината:
13.jpg
Сливен

В седем зали на Национална галерия – Двореца са подредени творби на един от емблематичните майстори на четката в Сливен. В изложбата „Неспокойни повърхности“ са включени картини, които очертават територията на образните натрапчивости, преследващи художника през годините. Владение, в което възгледът за живописта се издига над баналността – иконографски, тематично и творчески. Творецът притежава изключително освободено образно мислене, а картините са заредени с вулканична мощ и провокация.
Красимир Карабаджаков е роден през 1960 г. в Сливен, където живее и до днес. До осми клас учи в сливенската Трета прогимназия. Продължава в Художествената гимназия в Казанлък. По-късно се дипломира в Националната художествена академия, специалност живопис, в класа на проф. Петър Михайлов.
Работил е като уредник в Художествена галерия „Димитър Добрович“ в Сливен. От 2010 г. преподава живопис във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.
Той е един от петимата основатели на арт групата "Диско 95", заедно с художниците Румен Жеков, Красимир Добрев, Димитър Митовски и Кольо Карамфилов.
Участва със свои творби в множество изложби и кураторски проекти у нас и в чужбина.
Изложбата ще продължи до 28 април.

Ad